Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 1 maj, 2014 | Podcast, Träning | 0 kommentarer

Avsnitt 39 Träningsmyter och lyssnarfrågor med fitnesspodden

Förra veckan kom det inget avsnitt, men denna vecka är jag tillbaka med Avsnitt 39 – Träningsmyter och lyssnarfrågor med fitnesspodden. I dag har jag Daniel Larsson och Robert Svensson med mig.

Daniel är Personlig tränare, föreläsare och frilansskribent på bl.a. BODY Magazine och Access Rehab. Han har även nördat ner sig i universitetskurser inom nutrition, idrottsmedicin, fysiologi och anatomi samt utbildat sig vid NASM – national academy of sports medicine i USA.

Robert är också han Personlig Tränare och föreläsare. Han är bland annat utbildad BSc. Biomedicine – Athletic Training och massör.
Träningsmyter och lyssnarfrågor med fitnesspodden

Ni som följer mig i de olika sociala medierna kommer ihåg att jag har tipsat om deras egna pod fitnesspodden tidigare och att den ena halvan, Daniel, faktiskt varit med i denna podd tidigare. Ni hittar hans och mitt samtal i avsnitt 19 Källkritiskhet.  Mer av Daniel och Robert hittar ni på deras blogg fitnesspodden på improveme och i deras egna pod såklart.
Ni kan lyssna på avsnitten nedan, via iTunes eller i din smartphone.

Några frågor som vi fick av lyssnare innan och vi hann diskutera är:
Vad tycker vi om periodisk fasta?
Vilka kosttillskott tycker vi att man behöver eller kan ha nytta av?
Vad är kroppens ”trivselvikt”/Setpoint?
Vad tycker vi om HIIT?
Vad är grejen med Vemma/Verve?

Deras boktips:
Movement: Functional Movement Systems av Gary Cook
Anatomy Tains (lite mer tungläst)
Advances in Functional Training av Michael Boyle

Samma dag som jag spelade in denna intervju spelade de in en intervju med mig, avsnittet kom upp igår som poddavsnitt plus att det filmades och ligger upp på deras youtubekanalOm ni gillade avsnittet eller gillar podden överlag får ni jättegärna gå in på iTunes och betygsätta det + lämna en kommentar. Både denna pod och helt organiskt ligger på topp 200 på iTunes lista under kategorin hälsa vilket är superkul och jag är så tacksam!

När jag ändå är igång passar jag på och be om en sak till: det är dags att nominera till Veckorevyns blog awards och i år har de en kategori för årets bästa podcast och jag vore såklart galet lycklig om ni ville ta av er dyrbara tid att nominera hälsa på dina villkor och helt organiskt – om ni tycker att de är värda att nominera såklart!
Blog Awards Årets Podcast

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.