Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 7 september, 2013 | Att Leva Grönt, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept, Yoga | 0 kommentarer

Ayurvediskt hemmaspa med Lisen Sundgren

Igår var det dags för fredagsmys och efter att ha intervjuat Emma Bergqvist från Weleda inför kommande poddar var jag så inspirerad att testa några naturliga recept. I en tävling på Saltå Kvarns blogg förra året vann jag Lisen Sundgrens bok ”Lisens Indiska Spa – med inspiration från Ayurveda” som jag utav någon outgrundlig anledning fortfarande inte testat.

När jag handlade mat passade jag på att svänga in på de två underbara affärer vi har nere på byn.  lisens indiska spa, lisen sundgren, hemmaspa, ekologiskt, närodlat, unna sig

Förstå det underbara i att en kommun med 10,000 invånare har 3st viltåterförsäljare utspridda + 1 lanthandel mitt i centrum som samlar det bästa från dem och andra ekologiska, närodlade livsmedel. Det blev tistelolja, hennafärg och bjäst – massa spännande experiment framöver!!
Utöver det har vi precis fått en affär med målet: ”vi ska inte sälja plast”. Alla kläder är handtryckta, handsydda och detta på ekologiskt bomull. Jag köpte eteriska oljor och en kroppsborste men det fanns tvål, skor, böcker, hyllor – tänk er indiska fast småskaligt. Det är som en dröm!
lisens indiska spa, lisen sundgren, hemmaspa, ekologiskt, närodlat, unna sig

Jag vet inte om det var min iver eller om det låg magi i luften, men herr Veronica var helt med på båten. Så där satt vi med plastpåsar på fötterna och myste med tända ljus. Vi förbehandlade fötterna med en kryddig fotinpackning med mandel följt av citrushonung och avslutade med att smörja in fötterna i kokosolja.
Det var en ljuvlig kväll.

lisens indiska spa, lisen sundgren, hemmaspa, ekologiskt, närodlat, unna sig
Bilder från Lisens Indiska Spa – med inspiration från Ayurveda
lisens indiska spa, lisen sundgren, hemmaspa, ekologiskt, närodlat, unna sig lisens indiska spa, lisen sundgren, hemmaspa, ekologiskt, närodlat, unna sig
Recept Kryddig fotinpackning med mandel(för 4 fötter)
1 dl hel sötmandel
4 dl vatten
2 tsk mald kanel
2 msk mald kryddnejlika
2 msk torkad ingefära
1 dl kikärtsmjöl eller vit lera(vi tog amaranthmjöl)
Lägg mandlarna i blöt i några timmar, mixa sedan de och vattnet med en mixerstav eller i en beredare, sila av mandelköttet från mandelmjölken(jag sparade köttet för ha det i en annan skrubb eller baka med). Blanda i alla kryddor och massera in fötterna med det, låt vra på i ca 15 minuter. Vi valde att hälla det i plastpåsar och massera in på det viset, det kändes lite underligt men sedan är det ju frågan om var en ska sitta, och hur sedan ta sig till duschen för att skölja av. Vi fortsätter experimentera!

Citrushonung(för 4 fötter)
2dl honung
2msk citron/limesaft
Blanda och massera in fötterna, låt verka i 10 minuter.

Kokosolja som fotkräm(för 2 fötter)
1 msk kokosolja
Det behövdes inte ens en matsked olja till båda fötterna, det var så drygt. Det är bara att ta en liten del, så smälter det ganska direkt i handen och sen är det bara att smörja på! Jag tog på mig bomullsstrumpor efter för att inte kladda ner. Kanske är det bäst att låta det verka i luften.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.