Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 11 oktober, 2014 | Yoga | 0 kommentarer

Dag 4 i Biarritz – yoga med Blossom

Dag 4 började med yoga med Blossom i soluppgången. Jag har gjort yoga i soluppgångar flera gånger tidigare,men det är alltid lika mastigt. Som att solen säger ”God Morgon vad kul att du ville väcka allt tillsammans med mig”.

Just denna dagen blev det lite mer flödande yoga, men det jag tyckte var så intressant med Blossoms yogapass var att de skiljde sig så från den yoga jag oftast gör. De stilar som tilltalar mig mest är bl.a. ashtanga, vinyasa, MoJo yoga, Global Yoga, hatha och ibland kundaliniyoga. Jag gillar flödena och att få hålla positionera, känna in ”ah här ska höften vara”, ”oj där hittade jag kontakt” eller bara veta vad som kommer och ”andas in, andas ut”. Blossom körde olika pass varje dag och detta var som sagt ett mer i stil med flöden. Ett av de andra passen körde i Shiva Dance, ett annat skakade vi loss och ett tredje var lite mer styrka. Eftersom många i gänget var vana yogis kom vi in på ämnet ”Vad är Yoga?” och för mig var skillnaden mellan ”min” stil och Blossoms det perfekta exemplet: det inte rörelserna som avgör om det är yoga, det är intentionen.

För att parafrasera Swenson:
”Det finns många träd i skogen. Alla ser olika ut och växer på olika sätt. Men deras mål är detsamma; att växa mot ljuset”
Så gör den yoga du behöver för sträva mot upplysthet…ja, eller bara allmänt välmående.

Hur tänker du?
Håller du med om att det finns olika vägar?
Eller är jag för flummig?
Vilken yogastil gillar du mest?
Varför?

Dag 1
Dag 2
Dag 3

acroyoga yoga med Blossom yoga med Blossom yoga med Blossom

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.