Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 19 april, 2014 | Att Leva Grönt, Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 0 kommentarer

Den vilda salladen såhär i påsktider

Igår berättade jag om min äggjakt och fina påskpresenter i ”Glad påsk VLOG”, länk till Det Vilda Köket hittar ni här.
Lisens egna tips, som jag verkligen stämmer in i, är att börja med en – tre nya växter att lära dig om. Lättast att börja med är

  • Brännässlor – Ha som de är i smoothien, förväll och frys in, torka och mal till pulver, gör pesto av.
  • Kirskål – Använder jag på samma sätt som brännässlorna
  • Maskrosblad – Maskrosbladen varierar i smak, en del är mer bittra, andra påminner om mangold. Maskrosknopparna smakar, enligt min palett, som kronärtskocka.

Ni ser exempel av dem på fatet nedan. De utgjorde idag grunden för den vilda salladen: Nässel- och kirskålpesto, maskrosblad, rå broccoli, ärtskott, körsbärstomater, hummus, pumpakärnor, stekta champinjoner och granolja.

Jag tror att denna sallad skulle kunna bli en succé, men den var lite för vild för mig idag. Maskrosebladen var små men väldans beska och i kombination av granolja blev det en helt ny smakupplevelse för mina smaklökar, och de behöver nog lite mer tid att vänja sig. Jag kommer absolut testa granoljan igen men då med något mer bekant.

Hur känner du inför det vilda köket och den vilda salladen?
Vill du ta vara på mer av the golden weed?
Eller har du redan gjort det till en del av din kost?

Den Vilda Salladen Den Vilda Salladen Den Vilda Salladen

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.