Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 6 mars, 2013 | Livsåskådning | 7 kommentarer

Egen företagare? Jag? om identifikation

En av de bloggarna jag läser dagligen är Helenas blogg Bodycomf, jag har följt den bloggen över ett år och utöver det att hon kommer med så många tänkvärda inlägg känner jag en stark igenkännigsfaktor i hennes resa. Skillnaden är att hennes resa har pågått ett tag, och min har just börjat.

Idag skrev hon inlägget Pt? Jag?! (Långt. Om identifikation.) och jag blev så inspirerad att skriva ett hyllningsinlägg(eller det kasnke är rip off eftersom titlen är väääldans lik)

Helena skriver i det inlägget om hur hon trots att hon arbetat som PT under än längre tid inte identifierar sig som PT, hur hon inte har det epitet i sin identifikationsbas.
Och det är så skönt att läsa det.

Missförstå mig rätt, det är inte skönt att läsa om andras bristande självkänsla, men det är skönt att bli påmind om att den bild jag har byggt upp av henne – precis som vi alltid bygger upp luftslott om andra: hur bra, lyckliga, samlade, kontrollerade, organiserade de är – är helt fel. eller helt rätt beroende på hur man ser det.
Hon är säkert allt det jag byggt upp, men samtidigt människa med tvivel och dalar som alla.
Hon är grym trots det, för dessa är inga dåliga egenskaper. Bara mänskliga egenskaper.

Igenkänningsfaktorn för mig är att jag precis ska påbörja min resa att utbilda mig till PT och kostrådgivare och jag hoppas att kunna, som Helena, hitta min plats som PT.
Gällande att inte ha vissa epitet i sin identifikationsbas känner jag ibland(läs när PMSen är som värst) osäker i min roll som företagare:
”Inte kan jag…Varför skulle någon välja mig när det finns så många andra som…” är tankar som spökar, och då är det skönt att se att andra känner dem och övervinner dem

Så det blir:
”Visst fan kan jag!!!Därför skulle någon välja mig trots alla andra som finns!!!”

Tack Helena för ditt ärliga och inspirerade inlägg!
Personlig tränare, kostrådgivare, självkänsla, inspiration, våga

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.