Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 24 mars, 2014 | Podcast | 2 kommentarer

Gluten och mjölk – källan till moderna sjukdomar? Avsnitt 32 Hälsa på dina villkor

Lite sent, men jag ville verkligen göra ett bra avsnitt då jag tycker att det är ett viktigt ämne.
Jag pratar såklart om avsnitt 32 av Hälsa på dina villkor: Gluten och mjölk – källan till moderna sjukdomar?

Vi går nu in på sista veckan av #bravalnyavanor och temat är eau naturell. Förra veckans tema var mejerifritt och det har varit många intressanta diskussioner i FBgruppen i ämnet. När jag utformade utmaningen och bollade med min stålbrudar var jag kluven till just den mejerifria veckan och märkte att samma tankebryderi fanns hos dem. Flera av dem frågade mig varför just mejerifritt och hur vi skulle kommunicera det. Jag försöker här reda ut hur jag tänkte och sätta det här med ”ren mat” i perspektiv.

Saken är den att det känns(min upplevelse) väldigt trendigt just nu att tro/säga/uppleva att en mår bättra av att utesluta laktos och eller gluten ur kosten. Jag kan inte undvika magkänslan som säger mig att det är en maskering av en lätt ätstörning. En ger sig själv OK och får grönt ljus av omgivningen att utesluta livsmedel på grund av en allerig, fast det egentliga målet är att gå ner i vikt.

Lyssna i din iPhone eller android, via iTunes eller i spelaren nedan:

Vad tänker du?
Dela gärna med dig?
Håller du med mig eller tycker du att jag är helt ute och cyklar?
Har du några bra länk- eller boktips i ämnet? 

Du som inte hittat till gemenskapen än är såklart välkommen till FB-gruppen #bravalnyavanor.

Källor som jag nämner i avsnittet:
Kris Carr om mejeri
Michael Håkansson Gluten & Celiaki-bloggen. Samt författare till boken med titeln Gluten och mjölk – källan till moderna sjukdomar?

Gluten och mjölk – källan till moderna sjukdomar

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.