Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 19 mars, 2014 | Kost, Recept | 2 kommentarer

Havreost utan agar agar recept

Haha ja..vad ska jag säga
Det är vecka 3 i #bravalnyavanor och vi körtema mejerifritt. Jag är cheesejunkie ut i varje vibrerande cell så jag tänkte; låt oss skapa ost. Jag vet att Emmy har gjort det förut så planen var utlagd. Plus att i början på veckan delade Annie ett annat kul recept så jag blev ännu mer peppad.

Jag fann det här receptet på havreost utan agar agar och tänkte: ”grönt ljus” eftersom jag ville modifiera receptet och till det egna receptet hade jag allt hemma.
5 dl vatten
1 dl havregryn
1,5 dl bjäst 
4 msk arrow root
4 msk färsk citronsaft eller limesaft eller äppelcidervinäger
1 tsk salt
lite paprikapulver
lite chili
lite gurkmeja

Så jag börjar med att svänga ihop vattnet och havren, för att göra havremjölk – inga problem. Jag mixar och silar och blandar sedan med de övriga ingredienserna. Urspringsreceptet säger: rör ihop under uppkokning till en mer sammanhållande massa.
Så jag rör
och mer sammanhängade blir massan

Grymt, tänker jag, bara ställa in i kylen och vänta på stenandet.
När jag börjar städa i köket och plocka undan allt inser jag att jag inte alls har haft i arrowrot utan xantamgummi – vafan?!

Så osten blev helt fail.
Jag försökte rädda den genom att mixa med blomkål och göra blomkålsåizzabotten – det var en fin tanke i teorin men ännu värre totalhaveri än ursprungsosten. Så testa ni med arrowrot och återkom gärna med ert resultat.

Bilder från Emmy(no1) och Annie (no2)
havreost havreost2

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.