Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 17 september, 2013 | Livsåskådning, Podcast, Rawfood ekologisk, ren mat | 0 kommentarer

Helt Organiskt om naturlig och ekologisk hudvård

I det senaste avsnittet av Helt Organiskt pratar jag och Jeanna med Emma Bergqvist om naturlig och ekologisk hudvård. Jag nämnde att jag skulle fråga Emma om vad vi skulle hålla utkik efter i innehållsförteckningen för att kunna göra bra val.

Produkter som jag hade hemma och bad henne se över var dessa tre från Apotekets Apoliva och BodyShop, två märken som jag trodde att jag kunde lita på men som tyvärr innehöll flera dåliga ämnen

1) Body Shop Olive Body Butter
2) Body Shop White Musk Libertine Body Lotion 
3) Apoliva care Bodylotion (hittar tyvärr ingen länk tog bild på innehållet)
Helt Organiskt, naturlig, ekologisk hudvård, weleda, parabener, hälsa

Jag fick till svar att dessa krämer har många bra ingredienser men även dåliga vilket, allt som allt, innebär att de inte är bra grejjer.
Undvik: carbomer (konsistensgivare) innehåller carcinogener, PEG (emulgeringsmedel) samma sak där, parabener och phenoxyetanol båda är konserveringsmedel det sistnämnda är hudirriterande och undvik framförallt mineral olja.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.