Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 13 maj, 2013 | Kost, Recept | 0 kommentarer

Hemmagjord glass utan maskin – kokos och avokadosmak

God morgon i solskenet! Jag är verkligen inte det största fanet av sommaren – det är för varmt – eller vår – pollen -. Vintern är mer min tid; kylan, värmeljuset, snön. Men jag börjar uppskatta sommaren och våren mer och mer, framförallt tack vare ljuset. Det är så mycket lättare att komma upp på morgonen och jag känner mig allt mer piggare!
Jag har fortfarande inte kommit helt i SMART mål men jag är på god väg, och jag har ju fram till midsommar på mig så det kommer bli så bra så!

I helgen blev det vårstädning och röjning; jag håller på och bygger om hemma så jag får ett eget gym där jag kan ta emot mina klienter, så det ska fixas upp och så har jag införskaffat massa träningsredskap – spännande!!
Jagg hann dock också med en hel del mat(såklart) och testade bland annat ett egetknåpat recept för hemmagjord glass utan glassmaskin.

Kokos- och avokadoglass recept:
1 burk kokosmjölk

3 mogna avokado
3 ägg
0,5 – 1 msk björksocker
1-2 krm vaniljpulver
Lägg kokosmjölkburken i frysen några timmar så att det skiktar sig och skrapa av den krämiga toppen, vispa hårt.
I en separat bunke vispar du äggvitan hårt så den håller upp-och-nedtestet, i en tredje bunke vispar du samman avokado, äggula, vaniljpulver och björksockret.
Slå i äggbunkarna i bunken med kokosgrädde och rör i hop de tre delarna, häll i det i en bunke och in i frysen med det hela. Servera med OMGsylten(hallon och dadlar eller rabarber och dadlar)

Ju kallar glassen är ju mer smakar den kokos, och när den börjar smälta försvinenr det och avokadosmaken tar över..man kan säga att det är kamelontglass.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.