Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 10 mars, 2014 | Kost, Recept | 1 kommentar

Hirsgröt signerat Cris Karr

Jag stötte på Kris Carr för första gången för ca två år sedan på någon sida, kanske en blogg… jag kommer inte riktigt ihåg. Det var dock inte förens en klasskamrat spände blicken i mig och sa ”Läs Den”(och syftade på crazy, sexy, diet) som jag beställde hem boken och snabbt blev en del av skaran som började reflektera över det här med basisk mat och ren vegankost. Ingen av delarna blev en 100% del av min kost men de fick mig att tänka och den första boken fick mig definitivt att hålla ögonen på Kris Carrs kommande upptåg.

Förra året var jag på Yogayama i Stockholm och i deras lilla butique kände jag dragningskraften till något, detta något visade sig vara Kris Carrs Crazy, Sexy, Kitchen. Ja…eller det galna, sexiga, köket heter den ju på svenska…precis.
Denna bok, precis som den första jag läste(det finns även en crazy, sexy, cancer men den har jag inte läst) gillar jag att den ger roliga och varierande recept, men även en hel del praktiska tips om redskap, tankesätt, råvaror m.m.

En perfekt resurs för #bravalnyavanor insåg jag när jag började förbereda dessa 4 veckor.

Ett nytt recept som blev testat förra vecka var hirsgröt från just Kris Carr och bättre sent än ännu senare delar jag nu med mig av receptet som heter Kokos och Mango Hirs i hennes Grön Magi från det galna, sexiga, köket:
2,5dl hirs(flingor eller som ni ser på min bild nedan i ”korn”)
3,5dl mjölk(nöt eller havre)
3,5dl kokosmjölk
3msk agavesirap
0,75tsk vanilj
2,5dl mango
Koka upp hirsen i nöt- och kokosmjölken, blanda i agaven och vaniljen. Efter ca 10 minuter på medelvärme rör i mangon eller fikon eller annan frukt och låt koka ihop några minuter. Avnjut sedan i lugn och ro.
Hirsgröt

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.