Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 6 juli, 2012 | Rawfood ekologisk, ren mat, Träning | 1 kommentar

Kettlebell och RAWchokladmousse

Oj igen, jag var verkligen helt tömd på energi och somnade igen framför Full Metal alchemist. När jag vaknade var jag superpigg och redo för träning.

Först blev det 46minuter på crosstrainer(perfekt att ha hemma, om den blir använd).

Sedan 13minuter kettlebell – fokus var överkropp idag eftersom jag ska cykla imorgon.
Övningarna blev:
Clean + single push press 8kgKB 10rep/arm 2 set
Single arm rodd 12kgKB 10rep/arm 2set
Goodmorning 12kgKB 10rep 2 set
Swing 12kgKB 30rep
Windmill 4kgKB 10rep/arm 2set 
Sumo press 12kgKB 10rep 2 set

KB=Kettlebell rep=repetitioner set=varv
Jag har väldigt svårt för Windmillen, den övre armen vinglar men jag fokuserar och övar vidare. Rörelserna känns naturliga men jag märker att det är mycket teknik kvar att putsa på. Mina tankar är att träna hemma och sedan gå på något pass eller ta en PTlektion och be om pointers.

Efter KB blev det 3 minuter planka och 12minuter stretch.

Det diskuteras mycket om stretch och det jag kan säga är att min kropp svarar bra på det. Om inte jag stretchar märks det direkt och min kropp blir stel och skadorna ökar.  Förut stretchade jag igenom kroppen på 4 max 5 minuter. Nu håller jag en position i 30 sek och kör två set.
Baksida lår
Framsida lår
Vader
Höftböjare
Insida lår
Det blev också märkbar skillnad för mig när jag började känna stretchen; Var ska det stretcha, okej, Nu känner jag, håll där och andas, fokusera. Från att knappt kunna sitta med benen rakt ut på golvet och rak rygg till att kunna lägga handflatorna i golvet – Träning ger färdighet.

Vad anser Du om stretch?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.