Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 19 april, 2014 | Podcast, Träning, Yoga | 1 kommentar

Löpning och Yoga med Sara Ivarsson Avsnitt 38

Denna månad är det tema Löpning och Yoga med Yogobe och #beyoga365. Jag passar på att prata Löpning och Yoga med Sara Ivarsson i Avsnitt 38 av Hälsa på Dina Villkor.
Löpning och Yoga
Sara är löpcoachen och yogaläraren som ser vinsten av att kombinera yoga med olika andra sporter eller idrotter, för att med yogans hjälp kunna prestera bättre i sin idrott. Vi pratar om hur yogan kan hjälpa oss både fysiskt och mentalt på så sätt att vi blir redo att ta oss an de krav som mycket träning ställer på oss.

I avsnittet säger Sara många visa saker men de två saker jag tyckte var extra briljanta var

Balans:

  • Balans inom kroppen – Genom att hitta balans mellan rörlighet och stabilitet i kroppen, mellan höger sida/vänster sida, framsida/baksida och överkropp/underkropp kan vi undvika överbelastningsskador.
  • Balans i rörelse – Med bättre kroppskontroll, fokus och närvaro kan undvik akuta skador som stukningar.
  • Balans mellan stress och vila – Vi stressar kroppen genom träningen och det är ett måste för att utvecklas. Men vi måste ha chans att återhämta oss mellan träningspassen, speciallt om man har ett hektiskt liv i övrigt. Hitta balans mellan träning och återhämtning för att undvika överträning.

Och:
Lär dig att bli bekväm med det obekväma och bekväm med det bekväma.

Lyssna via iTunes, i din smartphone eller i spelaren nedan:

Du hittar mer om Sara på Saraivarsson.com och hon tipsar även om sin amerikanska lärare Sage Rountree som du hittar mer om på  www.sagerountree.com. Boktipsen som Sara ger är om yoga och löpning/uthållighetsidrott och har titlarna The Athletes guide to yogaThe runners guide to yoga och The athletes pocketguide to yoga.

Yoga & löp-event i Göteborg med Yogobe:
Två timmars Workshop med Robert Kronberg & Camilla Oldberg.
Den 24:e april arrangerar vi tillsammans med friidrottsstjärnan Robert Kronberg och den inspirerade yogaläraren Camilla Oldberg en gratis två timmars workshop i Göteborg.
När: 17:30-19:30 (Kom gärna 17:15, vi kör igång 17:30)
Var: Slottsskogsvallen 17:30
Läs mer och anmäl dig via vårt facebook-event här

Yoga & löp-event i Stockholm med Yogobe:
Två timmars Workshop med Petra Kindlund, Jessica Clarén & Viktor Frih
Den 1:a maj arrangerar en gratis två timmars workshop i Tantolunden i Stockholm.
När: 11:00-13:00 (Kom gärna 10:45, vi kör igång 11:00)
Var: Tantolunden 11:00
Läs mer och anmäl dig via vårt facebook-event här

Löpning och Yoga med Sara Ivarsson i Helsingborg
Fyra tisdagar i april (8, 15, 22, 28) har Sara kurs i Löpning och Yoga i Helsingborg för dig som är intresserad av löpningens biomekanik, vad löpsteget kräver av kroppen och hur yoga kan bidra till skadefri, effektiv och njutningsfull löpning. Annars kan du som vill lära dig mer om Yoga for Runners och Yoga for Athletes yoga med henne på Yoga Kendra i Malmö där hon har tre klasser varje vecka.
Läs mer om Sara och hennes kurser här

Running n Yoga workshop, 27 april med Jenny Sunding och Shirin Djavidi i Stockholm
En heldag med yoga, löpning i Tantolunden, föreläsningar, hälsosam mat och dryck och en välfylld goodiebag (till ett värde av 800 kronor). Alla deltagares löpsteg fimas och alla får individuell feedback att ta med hem tillsammans med en e-bok med Shirins och Jennys bästa yoga- och löpartips.
Läs mer här

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.