Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 23 mars, 2014 | Kost, Recept | 1 kommentar

Mandelkex, recept för resterna efter mandelmjölk

Mejerifritt
Sockerfritt
Glutenfritt
Men absolut inte njutningsfritt

Jag ger er: Mandelkex med sockerfri nutella och skivad banan.
Perfekt till minifrukost eller bara som gottigt snacks. Med lite mer salt i skulle det funka som kex i ”ost och kex”sammanhang.

Mandelkex recept:
2-3dl mandelpulp(resterna från när du gjort egen mandelmjölk)
3 ägg
0,5dl linfrön/psyliumfrön
1dl pumpakärnor
salt
kryddor eftersmak
Blanda allt och ställ i ugnen på 175C i 15 min. Sedan 60 min på 75C.
Krydda rikligt för annars smakar det mycket ägg, ja…om du inte älskar äggsmaken. Då ska du strunta i att krydda.

mandelkex Vad gör du med resterna efter du gjort nötmjölk?
Kastar du eller har du några smarta tips på återanvändning?

 

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.