Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 7 juli, 2013 | Livsåskådning | 6 kommentarer

Ouppnåeliga ideal – mama + Family Living

Det är så underbart när vi får veta hur vi ska känna, tänka och leva.

  • Jag hatar att ha delad vårdnad om Theo: Absolut är det jobbigt att vara utan sina barn, men många föräldrar (läs: mammor)jag har pratat med tycker att det kan vara skönt den barnfria veckan ÄVEN om de alltid måste skjuta in ”fast jag saknar ju mina barn såklart”. Ingen tvivlar på det men det är liksom inte okej att säga att det kan vara skönt utan barn, då är man en dålig förälder(läs: mamma). Myten/idealet om mamman som lever sitt liv för barnen ständigt och är superlycklig bara hon får rå om sin avkomma är uttröttande och en av de största skuldbeläggarna jag vet. Inget mot Pernilla, hon får sakna sin son hur mycket hon vill det är inte hon som ligger bakom eller startade detta måste, och eftersom jag inte läst tidningen vet jag inte vad det står. Förhoppningsvis säger hon: ”men det är också jävligt skönt då jag kan äta vuxenmat och inte potatismos med stekt falukorv, onanera, träna, läsa en bok eller bara ligga och slö-glo på TVn i evigheter om jag vill”
  • Relationsmaxa: Tänd gnistan/ Så mycket ligger vi(inte). Ännu en rubrik som tyder på att vi ska ligga mer för att lösa förhållandet. Kommunikation, glädje och ömhet är sekundära saker, sex löser allt!
  • Hjälp mitt barn är för Smart. ja, vem fan vill vara för smart? bättre att dumma ner ungen så hen passar in i mellanmjölksamhället och inte gör något nytt eller banbrytande.

Ouppnåeliga ideal, självkänsla, egenvärde, attityd, PMA, mama + Family Living

Jag har som sagt inte läst tidningen, är bara allmänt bitter på de stora magasinen som tar plats i våra hyllor och matar ideal och tankar till massorna som är för upptagna av sitt liv för att stanna upp och känna efter.
Positivismen återkommer inom kort.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.