Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 21 mars, 2014 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 0 kommentarer

Overnight oats recept för nybörjaren

Äntligen kom jag till skott med mitt projekt Overnight oats. Det flödar över med en massa goda recept på internet så det var bara att välja och vraka. Jag valde att hämta mina debutrecept från Elsie & Emmas blogg A Beautiful Mess. Du kan också besöka Tasty Health för att se hennes recept och Kath Eeat har en massa goda tips här.

Det blev två delikata smaker denna morgon: kokos & blåbär och pepparkaka.

Overnight oats Kokos & blåbär recept
1,75dl havregryn
1,75dl kokosmjölk
2msk tinade blåbär med tillhörande saft
1tsk agave/lönnsirap

Rör om ingredienserna och blanda dem väl, låt dem sedan stå över natten eller i alla fall några timmar. Jag toppade med sockerfri nutella vid servering, det blev en perfekt kombo texturerna och den blev inte för söt(jag vill inte ha sött till frukost).
overnight oats overnight oats

Overnight oats  Pepparkaka recept
1,75dl havregryn
1,75dl nötmjölk
2msk pumpapuré

0,5tsk vaniljpulver
0,5-1tsk kanel
2-3krm muskot
1msk agave/lönnsirap
Rör om ingredienserna och blanda dem väl, låt dem sedan stå över natten eller i alla fall några timmar. Strö över ett tunnt lager med chiafrön innan du ställer undan den över natten. Denna smakade nästan lite förbjudet, det liksom fnissade i munnen när jag åt den. Måste ha varit chiafröna som orskade det fizzet. overnight oats overnight oats

Den översta(kokos och blåbär) var med vattning/lös än dä päpparkäjk oann. Chiafröna suger åt sig vätskan och sväller så de tär ett alternativ om du inte vill ha det så rinnigt. Annars kan du minska mängden kokosmjölk, alternativt ha i mer torrvaror.

Overnight oats är perfekt till frukost men funkar även som mellanmål. Förbered den på kvällen innan(eller på morgonen om du har tid) i en glasburk med lock. Sedan kan du forsla den hela dagen eller bara låta den stå på kontoret/i lastbilen tills det är fikarast.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.