Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 14 augusti, 2012 | Yoga | 2 kommentarer

Periodisk fasta, vattenfasta och IBS – Del2

Så den spännande fortsättningen, här kommer Periodisk fasta, vattenfasta och IBS – Del2(läs Del1 här)

Förra året en helt vanlig dag då jag surfade runt i det oändliga universum vi kallar internet fastnade jag hos en kvinna på youtube som hade rejäla(och jag menar rejäl som Godzilla inte rejäl som en komodo veran) problem med acne. Hon hade testat flera olika sorters medicin och olika behandlingsmetoder men inget funkade.Efter mycket efterforskande bestämde hon sig för att vattenfasta. Och det gav oerhörda resultat.

Ungefär samtidigt var jag på Yogaseminarium med en massa varma underbara kvinnor och ämnet kom på tal. De berättade om sina olika erfarenheter med Fasta och jag bestämde mig att dyka lite djupare.
Alla de som hade testat hade enbart druckit te, buljong och grönsakssoppa men jag(som alltid ska ta allting steget längre) hade siktet inställt på vattenfasta.

Det var en hel del mental förberedelse och det passade perfekt med kalendern att göra det 5 6 7  januari då vi hade röd fredag.
Och så kom onsdagen den 4 januari och middagen blev uppäten vid 1800, vid 1900 var jag så hungrig som jag aldrig varit förut. Kroppen och knoppen visste vad som skulle komma och ville inte vara med på det!

Alltså den första dagen helt utan mat var på torsdagen och humöret var inte det trevligaste. Min arbetskamrat P tyckte det var fantastiskt kul och retades gladeligen med mig där jag satt och morrade med knorrande mage. Det blev ingen hård träning under dessa dagar men jag mediterade och det blev flera timmar med Yoga.

Vattenfasta innebär precis som det låter att det enda jag drack var vatten, massor med vatten.
Och en kopp te.
Per dag.

Torsdagen var ordentligt tung och jag hade bestämt mig för att ge upp vid åtta på kvällen(efter att ha spytt för att jag druckit för 1liter vatten på 10minuter) och precis innan jag skulle resa mig upp ur soffan(där jag låg och tänkte på hur jag kom den här idén) får jag ett sms av världens finaste Herr Veronica: ”Hoppas du mår bättre hjärtat,  jag vet att det är tungt nu och att du klarar det här” .
Så…
Vad ska man säga, han kan sitt den där Mannen.
Hur visste han att jag behövde en lite knuff?
Och ja, han hade ju rätt. Det är klart att jag klarar det här.
Jag har tillräckligt mycket fettprocent för att överleva.
Och egentligen sitter 90% i huvudet, om inte mer.

Fredagen kom och var ganska lätt… eller ja så lätt som det kan vara när allt jag kan tänka på är mat och Herr Veronica och min vän Bobby sitter och avnjuter sina pizzor en meter ifrån mig.

Lördagen var lite värre, jag har läst att detta ska vara en av de värsta dagarna, och den kopp te som jag skulle ta för dagen smakade ljuvligare än någon kopp te någonsin smakat tidigare.

På söndagen var det dags för mat igen och maten smakade så mycket mer. På annat sätt kan jag inte förklara det.
Men efter att ha tänkt, planerat och förberett mat i ca 80h var det en smak av explosioner i gommen.

Sedan vattenfastan har jag inte ätit Omeprazol.

Jag valde att vattenfasta för att den information som jag hittade om det vittnade om en rensning av kroppen, och detta var också vad jag upplevde.
Jag har läst om de som fastar i olika former för att gå ner i vikt(likt en diet) och det är verkligen inte något jag rekommenderar. Av flera skäl.
Det du tappar i vikt under denna period går du upp igen inom några dagar/en vecka. Jag spenderade som jag skrev ovan, mycket tid på meditation och yoga och det var oerhört givande att finna den ron.

Andra gången jag fastade kom beslutet hastigt och jag förberedde mig inte ordenligt och tog för lätt på det. Följden blev att det varade en dag men fick mig ordentligt ur fas, så det tog ett bra tag att komma tillbaka på banan.

Så om du har beslutat dig att vattenfasta LÄS PÅ, läs på igen och igen.
Planera – vilka dagar, hur länge, vad ska du äta efter(en pizza lockar men är inte att rekommendera)
Varför vill du vattenfasta?
Vad är ditt mål med vattenfast – själsligt, kroppsligt?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.