Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 13 augusti, 2012 | Kost | 0 kommentarer

Periodisk fasta, vattenfasta och IBS

När jag lyssnade på Podcasten om periodisk fasta  igår kom jag och tänka på de gånger jag har vattenfastat och tänkte dela med mig.

Vi börjar för ca 5-6år sedan då jag började få ont imagen.
Till en början var det sura uppstötningar som sedan övergick i  nästan konstant halsbränna.
Efter ett tag började jag få magknip, och jag visste inte var jag skulle ta vägen för det högg till så ordentligt.

Men efter någon sekund släppte det.

Fast det kom tillbaka
och igen
och igen
och det höll i sig i längre, och längre perioder.

AJ!
bara sådär till en början, men efter ett tag lärde jag mig känna när det skulle komma:
Ånej nu igen?

Mitt humör blev mer och mer nedstämt, och nu hade det gått lite mer än ett år men det hade inte blivit bättre, tvärt om.
Jag kommer verkligen ihåg den dagen jag insåg att jag hade glömt bort hur det kändes att inte ha ont i magen. Om vi tänker oss en smärtskala från 0 – 10 hade jag på bra dagar en 5a/6a. Och det är svårt att inte låta det sätta sig på huvudet.

Nu såhär idag ser jag tillbaka på det och inser att så väldigt mycket satt i huvudet: ” hur ont har jag i magen idag? har jag inte ont i magen idag? jo där kom det” 

Jag gick till en läkare som sa: ”Jag kan inte sjukskriva dig för att du har lite ont i magen, ta två alvedon och bit ihop” Okej? inget intresse att hjälpa mig, eller undersöka vidare. Det kändes som ett ”Tack för att du kom, du har väl betalat? nu får du gå, jag har andra patienter i väntrummet som väntar på att bli idiotförklarade och förminskade”

Jag åt knappt något, sov alltid och var alltid ledsen. Men jag vägrade ta den doktorns nej.

Så jag gick till en annan läkare som sa: ”Berätta hur du mår….Okej, jag rekommenderar att du börjar med Omeprazol(som tog bort den värsta halsbrännan)… Du, vi tar lite prover så får vi se. Hittar vi inte något letar vi vidare…du vi ser något här så vi remitterar dig till sjukhuset.

Väl på sjukhuset blev det mer tester och prat och titthålsoperation.
Så till slut fick jag slask-diagnosen IBS(Irritated Bowl Syndrome) och fick en till medicin som tog förmildrade den huggande känslan som kom och gick.

Efter det var det väldigt mycket sökande efter fakta och testande av vad som fungerade. Det gick i perioder för vissa saker och ibland blev det lite övertro på vissa livsmedels effekter.  Positiva eller negativa.

Det var denna erfarenhet som pushade mig att sätta ett ökat fokus på min hälsa och det skapade ett driv att finna vad jag mår bra av. För sådär vill jag inte må igen.

Oj…det här blev långt.
Jag delar upp det.
Periodisk fasta, vattenfasta och IBS – Del 2 kommer till en datorskärm nära dig inom kort!

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.