Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 24 juni, 2013 | Personligt Ledarskap, Träning, Yoga | 0 kommentarer

#plankan2013 – aftermath

Så var Annies och Emmys utmaning #plankan2013 utmaningen till ända(paw riiiktiiiigt denna gången)
Jag är nöjd med min uthållighet, jag vet att jag har tendensen att ge upp när jag tycker mig bemästrat vissa saker men nu höll jag ut. Förmodligen för att det var så många andar att peppas av men också för att jag verkligen ville nå målsnöret: bättre hållning.
Det är min ”5-kilos”grej, alltså det komplex jag har som ”jag skulle bli så mycket lyckligare” om jag fixade…
Fast lite lyckligare skulle jag faktiskt bli, bättre hållning = inte hänga i svanken + bakåtroterade axlar = mindre nackont.

Så helt utseendefixerat är inte komplexet.

Som den kobenta brud med skleros jag är, är det värsta jag vet inte smala magar, det är inte tonade armar – det är bra hållningar. Åh så avundsjuk jag kan bli på de snobbiga dansarna med deras brist på gamnacke, eller otrevliga gymnaster med deras obegränsade rörlighet i vardagen. Alltså inte att kunna slänga upp benet bakom huvudet utan att graciöst böja sig ner till den nedersta kökslådan och plocka upp en plastpåse till sopkorgen. Eller yogasubborna med bakåtroterade axlar… vilka häxor.

Och det är helt seriöst den första tanken jag får ibland, helt oprovocerat känner jag avsky för att de får se friska ut medan jag ser ut som ett hopknyklat papper…
Är det någon annan som reflekterar över min hållning? – Med all sannolikhet inte
Letar Herr Veronica efter ett nytt piece off ass som uppfyller kravet: ”ej översträckta ben”? – Tveksamt

Dessa 4 veckor med #plankan2013 har inte lett till ett sexpack, helt neutral nacke, konstant bakåtroterade axlar eller en helt framåtroterad höft – men det har tagit mig långt. Muskelkorsetten är mycket starkare och det känns genast i ländryggen eftersom höften är mer framåtroterad, om än inte fullt ut än, och framförallt tar jag med mig att plankan kan göras hela tiden överallt. Några minuter här och där, stärker bålen som kroppen bär!

I jakten på en bättre hållning fortsätter jag med #yoga30d. Kommer mitt liv att drastiskt förändras efter dessa 30 dagar med yoga, då jag helt magiskt får jämna höftkulor, bakåtroterade axlar och neutral nacke? Aj håp nått! Men jag kommer känna mig piggare och känna mindre smärta. Det är ett ganska bra och nåbart mål.
#yoga30d, yogobe, gobeyogi, @yogobe, yoga, utmaning, målsättning, #jagkörminbil, hållbara förändringar, mental hälsa, inre fokus

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.