Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 13 februari, 2013 | Kost, Recept | 1 kommentar

Quinoabiffar med Rawsås och räkor – ren mat idag

Efter mitt Hälsokonvent i helgen var det lite överbliven quinoa kvar…eller ja.
Om jag med lite menar mat åt ett helt kompani i ett år.

Vad göra med överbliven quinoa?
Jag vill inte slänga mat, men det är inte superkul att  äta Valfri protein och quinoa heller.
Resultatet = quinoabiffar

Ca 1liter kokt quinoa
200g parmesanost – riven
6 ägg
1 zucchini – riven
Garlic/Pepper

Örtsalt
Chili
Blanda alla ingredienser och forma till små biffar som du lägger ut på två plåtar.
In på varmluft, 200C ca 10 min, byt plats på plåtarna och låt stå 10min till.

Rawsåsen gjorde jag på följande recept:
Cashew som fick ligga i blöt några timmar
5 Soltorkade tomater
3 schalottenlökar(små)
Svamp
Forrest Blend

Vatten
Paprikapulver
Mixa nötterna och vattnet till vald koncistens, tillsätt grovt hackade tomat + lök.
Finmixa och smaka av. Så galet fräscht och gott!

Räkorna är vanliga, ekologiska räkor…men jag får banne mig inte till det.
Det smakar liksom inte fräscht.
Jag sprutade citron över och kryddade med vitlök och..ja asså det blev dugligt, men inte direkt någon munorgasm.

Har någon av er något bra tips på hur jag ska få till smaken på räkorna och hållet det under kategorin Ren mat. Dvs. inte köpesåser osv.

image

Mina två favoritkryddor – Slurp filibabba!

 

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.