Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 9 juli, 2013 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 6 kommentarer

Oslagbart och helt delikat Raw Laktritschokladtårta recept!!

Igår fullkomlig öste semesterkänslorna över mig så på kvällen blev det en lite lyxigare middag: Raw Laktritschokladtårta
Snabbt, enkelt och fullkomlig slurp filibabba!!

Raw Laktritschokladtårta (1 stor eller 2 små)
50g valnötter

4 dadlar
1msk kokosflingor
2-4msk agave(beroende på hur sött du vill ha det)
4-6msk kakao
95g(1st) avokado
2 dadlar
2-4tsk kung markattas laktristpulver
jordgubbar och biggaråer
Jag lade valnötterna i blöt ca 1-2h (för att underlätta mixning samt bli av med lite av fytinet. Fytin är enligt endel källor en barriär som hindrar kroppen från att ta upp näringen i kosten.). Mixa med dadlarna och kokosflingorna, tryck ut på tallrik eller i liten form och ställ in i frysen.
Mixa avokadon, kakao, dadlar, agave och lakritspulvret till en jämn smet, ställ in i kylen.
När lakritschokladröran fått sta ca 10-15 minuter i kylen ta fram och bred på tårtbottnen, avsluta med skivade jordgubbar och biggarråer.

rawfood, lakritschokladtårta, slurp filibabba, recept, kost, ren mat,

kcal 754,2 Protein 15,2 Kolhydrater 51,8 Fett 54

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.