Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 20 mars, 2014 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 0 kommentarer

Raw yoghurt – kål & kanel

raw yoghurt

Igår fick jag till en riktigt oväntad slurp filibabba frukost – Raw yoghurt med kål & kanel.
Receptet:
2 blad savoykål
1 avokado
2-3dl vatten
2 salladsblad
2-3 msk solrossmör alt. nötsmör.
1-2msk kanel
1msk kardemumma
Blanda i mixer och  finfördela. Topping: kokosflarn, pumpakärnor och bipollen. Med mer vatten eller kanske nötmjölk/havremjölk blir det mer som en smoothie, men den här blev så fluffig att jag kände att det skulle smaka delikat som raw yoghurt. Annie har skrivit om olika gottiga alternativ här, både med nötbas och allergivänliga alternativ. 

Det här är vad jag jag gillar med #bravalnyavanor, inspiration och tankarna letar sig nyfiket utanför min trygghetszon och kommer på nya kombinationer. Precis vad mitt mål var med denna månad! Det är så kul att följa konversationerna i FB-gruppen och få olika läsa andras resa under denna månad. Just kål är väldigt trendigt just nu, och jag förstår varför – det är verkligen ett superlivsmedel – men det smakar usch! Så att lura i mig själv det genom att göra en raw yoghurt som smakar pepparkaka är ett genidrag om jag får säga så maj sälf.

Hur funkar du?
Älskar du alla grönsaker eller gömmer du dem under ett lager av annat gottigare?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.