Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 21 april, 2014 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 2 kommentarer

Rawfood äppelpaj och min påskhelg

Vilken helg det har varit.
Påskafton tillbringades hos mormor och morfar, massa god mat och hög ljudnivå som det alltid blir. Det känns liksom inte hemma annars. Världens bästa Bobby fyllde även år och vi skulle socialicera och fira henne, men tyvärr synkade det inte topp med min PMS och sprängande huvudvärk. Jag fick avrunda min lördag vid 21-22 i ett tyst, mörkt rum.

Och det var tydligen vad jag behövde. Igår vaknade jag 0500 med nyfunnen energi!
Morgonen började med 90 minuter Global Yoga, följt av lite välbehövligt jobb som släpat efter.
Yogan eskalerade min energi så det blev ett löppass med löpskolning, intervaller och gå/jogg på 6km – videor och tankar om upplägg kommer inom kort.
Efter det ville kroppen verkligen inte vara inne, för solen lockade ju så starkt ute! Jag hängde lite med världens bästa grannar och rensade lite i trädgårdslandet – lyssnandes på nya spännande podcaster.
Det var tillochmed så ljuvligt väder att mannen ville ge sig ut på promenad och inte var jag sen att hänga på!

Dagen avrundades med en fantastisk raw/vegansallad och min första öl på länge (Kung Markattas ekologiska Ljus lager 33cl. Jag var supernöjd och kommer definitivt köpa den igen!), följt av en galet god Rawfood äppelpaj.
Rawfood äppelpaj

Rawfood äppelpaj recept 2 portioner
Botten:
1 dl mandelmjöl

0,25dl dadelsirap
2 msk kokossmör
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
Fyllning:
0,5 äpple

5 blötlagda dadlar
0,25 – 0,5 banan
1 tsk kanel
1liten nypa salt
1msk hackade valnötter
Blanda mandelmjöl, kokossmör, kanel, ingefära och salt till botten. Platta ut i formen(ca 10 cm). Mixa de blötlagda dadlarna med bananen och krydda med kanel. Varva kanelblandningen med äppelskivor och de hackade valnöttern. Ställ in i kylen ca 15 minuter och låt stelna.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.