Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 22 april, 2014 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 4 kommentarer

Rawfood donuts munkar a la Martin

Rawfood donuts munkar – så smart, så enkelt, så gott!
Ändå har jag inte ens tänkt på det tidigare.

Det var en dag som alla andra, fast egentligen kanske det inte var det. Som jag minns det var det strålande väder och det måste väl varit det som triggade tankeverkstan lite extra.
Jag står och packar upp varor i köket och herrn min ser mina torkade fikon och säger:
”de ser ut som munkar”
*Insert glödlampa över mitt huvud, och föreställ er mig med ett genialiskt leende*

Hjärtat, sa jag, PERFA! det är ju rawfood donuts munkar, a la Martin liksom.
Jag ser så många variationer av dessa rawfood donuts munkar, men premiär testet blev basic: choklad med kokos.

Hur slänger du ihop dina rawfood donuts munkar så?

  1. Pilla bort den där hårda grejen på toppen
  2. Fokusera!
  3. Ta en kniv och gör ett hål i mitten, hålet ska gå igenom hela fikonet
  4. Forma hålet större och rundare med ditt finger
  5. Pensla med choklad och sprinkla över med kokosflingor (se fler förslag nedan)
  6. Låt stelna
  7. Njut

Andra tankar på toppingar:
Smaksätt kokossmör(som jag skrev om här, recept + hur du gör ditt eget kokossmör kommer inom kort) och pansla. Typ med hallon eller blåbär.
Ha kakaonibbs istället för kokosflingor på dina chokladpenslade rawfood donuts munkar.
Min drömtopping: rawmögelost HERREGUD så gott det skulle vara.

Rawfood donuts munkar04 Rawfood donuts munkar01 Rawfood donuts munkar02 Rawfood donuts munkar03 Rawfood donuts munkar05 Rawfood donuts munkar06 Rawfood donuts munkar

Hur låter det?
Står ni redan i köket redo att köra?
Skriva gärna om ni testar och kommer på andra briljanta smakkombinationer.

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.