Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 28 april, 2014 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 2 kommentarer

Rawfood jordgubbstårta med kokoscashewgrädde

Jag bryr mig inte om vad kalender säger: det är banne mig sommar nu!
Och sommar = jordgubbar.
Tyvärr finns det inte än (där jag bor iallafall) ekologiska eller svenska jordgubbar, men jag slog till ändå och köpte ett flak med röda guldklimpar.

För att göra det bästa blev det en helt galet god Rawfood jordgubbstårta med kokoscashewgrädde, och botten blev verkligen som seg kola – aj löv itt!

Rawfood jordgubbstårta med kokoscashewgrädde Rawfood jordgubbstårta med kokoscashewgrädde Rawfood jordgubbstårta med kokoscashewgrädde recept
Botten
400g/4 dl  dadlar Saltå Kvarn
1,5 dl russin Saltå Kvarn
2 msk agavesirap (för vätska och lite söthet)
3 msk jordnötssmör Kung Markatta
Kokoscashewgrädde
2dl blötlagd cashew
2dl mandelmjölk
1dl kokossmör
2 msk agave
Mellanlager och topping
10-15 jordgubbar
I en redig matberedare mixar du samman de ingredienser som anges ovan. Platta ut i en form, ca 25-27 cm i diameter. Finskiva jordgubbar och lägg dem i ett jämnt lager över botten. Låt ingredienserna till grädden blandas samman till en jämn och slät grädde i en matberedare/blender/med mixerstav.
Finskiva resterande jordgubbar och avsluta med ett lager jordgubbar.

Om ni vill ha fler somriga recepttips kan jag tipsa om Sassas inlägg om Gul Chiagröt, och Annies inlägg om glutenfritt focacciabröd – In och inspireras!

Har du smakat årets första earth man än?
Kanske till och med en svensk sådan?
Eller lyxat till det med en jordgubbstårta?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.