Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 30 september, 2012 | Kost, Rawfood ekologisk, ren mat, Recept | 2 kommentarer

Receptinlägg: Rotfruktslasagne och grönkålschips

Rotfruktslasagne

ca 1000g blandade, tärnade rotfrukter(plasternacka, morot, kålrot, sötpotatis)
300g svamp ex. kantareller och champinjoner
2st lökar
250g spenat
3dl grädde
2dl vatten
1 squash
125g mozzarella
olja
salt och peppar

  1. Sätt ugnen på 225, tärna rotfrukterna och skiva svampen.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs spenaten i stekpannan. tills all vätska är borta. För att slutresultatet inte ska bli så rinnigt.
  4. Fräs svampen i olja i några minuter, tillsätt pumpa och lök och fräs ett tag.
  5. Tillsätt grädde och vatten. Låt puttra tills rotfrukterna är lite mjuka.
  6. Skär squashen i skivor och varva squashskivorna med spenat och rotfruktblandningen. Toppa med mozzarella.
  7. Låt stå i ugnen i ca 3ominuter.

 

Grönkålschips.


Grönkål
Salt
Sesamfrön

  1. Skölj grönkålen
  2. Skala bort från stjälkarna 
  3. Finfördela i godtyckliga bitar
  4. Ringla över olja och sesamfrön och massera blandningen.
  5. Torka i varmluftsugn i 100C i 30minuter.
Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.