Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 24 mars, 2014 | Podcast | 0 kommentarer

Ren mat, eau naturell! Avsnitt 33 Hälsa på Dina Villkor

Okej, dubbelavsnitt. Två avsnitt i rad med aktuella och viktiga ämnen. Ämnet nu är Eau Naturell, och vad innebär egentligen ”ren mat”? I uppstartsinlägget av vecka 4 #bravalnyavanor står som följande:
”Temat är Eau Naturell och tanken är att välja grönt, gryn, kött – så som naturen bjuder det(dvs ingen pasta, färdighamburgare, tofu, quorn ”industritillverkat”). Det kan vara ett ganska extremt steg för de flesta av oss att ta. Kanske inte heller så hållbart. Att äta pasta eller bröd behöver inte vara obra eller ens onaturligt – men håll koll på innehållsförteckningen. Eau naturell kan vara din vecka då du strävar efter naturligare mat och kortare innehållsförteckningar. Välj naturliga råvaror och låt tillsatserna stanna på affärshyllan.”
ren mat

När det kommer till kritan ställer jag mig själv frågan: Kan något som framställs egentligen vara naturligt? 

Eau Naturell för mig blir en vecka utan tillsatser och så lite processad mat som möjligt. Vet jag att lanthandeln bakar eget bröd på basal råvaror utan trix och fix får den grönt ljus av mig. Men det ska vara rent mjöl i påsen – på alla sätt och vis. Samma med pasta, en del sorter är bra andra inte – läs innehållsförteckningen.

Lyssna i din iPhone eller android, via iTunes eller i spelaren nedan:

Om du lyssnar på avsnittet och vill hänga på sista veckan av bravalnyavanor är det bara att komma till FBgruppen.
Om du lyssnar och har fått massa roliga tankar är du så välkommen att lämna en kommentar.
Håller du med mig eller undrar du vad jag rökte för jazztobak imorse?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.