Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 20 mars, 2014 | Kost, Recept | 4 kommentarer

Sockerfri nutella #bravalnyavanor

Åh så mycket gott som skapas i mitt kök just nu!
Älskar inspirationen och modet att utmana mig själv och är så tacksam för alla spännande saker jag lagt i min bokmärkeslista från FB-gruppen #bravalnyavanor.

Tanja delade ett av recepten som direkt fångade min uppmärksamhet: sockerfri nutella. Jag har nog aldrig(vad jag kan minnas iallafall) smakat nutella och riktigt förstått grejen…vänta nu ljuger jag kom jag på. Jag testade när jag bodde på hotell i London förra året, ja det var ju inget starkt intryck eftersom jag glömt bort det.
Vad jag tänkte säga var; jag har aldrig testat det, men kände att nu var det dags.
Vad jag får skriva istället: kul med nya recepttest! Jag har(såklart, som alltid) ändrat lite efter vad jag hade hemma.

Ingredienser
2dl hasselnötter
1/2dl kakao
1 nypa(kan ta mer för mer smak) ceylonkanel
1tsk agavesirap
1tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
0.5dl mandelmjölk
1dl dadlar
1banan
Vrid upp ugnen till 200C och rosta hasselnötterna i 10-15 minuter. Jag tog ut och rörde om lite för att det inte skulle bli bränt. Ta ut plåten och skölj direkt av nötterna med kallt vatten i en skål eller bunke. Häll av vattnen och ”gnid nötterna mot varandra”(stoppa ner nävarna i bunken och skav/gnid nötterna mot varandra så skalet försvinner).

Det blev slurp filibabba! Nu förstår jag grejen med att äta det i tid och otid, perfekt till overnight oats eller som pålägg på mackan. Jag vet inte hur länge den håller sig i kylen men om jag känner mig själv rätt kommer det inte att vara ett problem, risken att detta är mitt nya jordnötssmör är överhängande.
sockerfri nutella sockerfri nutella

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.