Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 10 april, 2014 | Podcast | 8 kommentarer

Sofia Bursjöö Upp och Hoppa i Avsnitt 36

Det är torsdag och dags för ännu ett briljant avsnitt av Hälsa på Dina Villkor. Denna gång är Sofia Bursjöö Upp och Hoppa gäst och vi pratar drivkraft, målsättning och bloggtrender.
Sofia Bursjöö Upp och hoppa

Lyssna på iTunes, i din smartphone eller direkt nedan

Sofia presenterar ett av hennes favoritverktyg som hon använder för att jobba mot nå sitt mål. Hon gillar modellen för att den ”ger en karta och riktning som ger energi”
N – nuläge
Ö – önskat läge
H – hinder
R – resurser
A – agerande

Jag delar ett klipp där Kjell Enhager berättar mer om NÖRHA som Sofia beskrev i podden. (Sofia beskrev den alldeles utmärkt men jag lägger videon här för er som inte orkar spola tillbaks genom hela avsnittet för att få den förklarad igen)

Ni hittar Sofias blogg Upp och Hoppa här, och jag vill samtidigt tipsa om hennes senaste briljanta påhitt #Pepp2014 som hon förklarar som följande:
Kort recap:Aprilutmaningen #pepp2014 är en pepputmaning där vi ska testa att inte medverka alls i det som är utseende eller som kan bli hälsohets och fitsporation. Det handlar inte om att vi inte ska träna eller vara hälsosamma. Nix. Det handlar om att lyfta andra saker än utseende. Att frekvent – varje dag – hela tiden – ta en annan vinkel. Jag utmanar dig i att med #pepp2014  prata och kommentera på social media med annat än beröm om utseende. Istället för ord som “fin, söt, snygg, smal, tight, vältränad” som handlar och beskriver personen utifrån hur den ser ut byter du till ord som handlar om hur personen ÄR. Dess kvalitéer som människa, kompis, fru, mamma, brorsa, kollega.
Sofia Bursjöö Upp och Hoppa

Var hämtar du din drivkraft?
Vad har den hjälpt dig att uppnå?
Har du ”affärsutvecklingsmöten” med dig själv?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.