Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 15 maj, 2014 | Podcast | 1 kommentar

Sofia PTfia Sjöström podcast Hälsa på Dina Villkor

Förra veckan var jag på besök hos en av Sveriges mest kända hälsobloggare PTfia, eller Sofia som hon faktiskt heter. Jag stötte först på henne för ca två år sedan och då var det i hennes  blogg. Sedan dess har jag haft nöjet att träffa henne och till slut vågade jag mig på att bjuda in henne till podden. I detta avsnitt, nummer 41 i ordningen, hör ni Sofia PTfia Sjöström podcast om prestationsprinsessor, utmattning, ätstörningar och att stanna upp och se.
Sofia PTfia Sjöström Podcast Foto: Sara Holmberg

Sofia blev PTfia med hela Sverige i och med att hon började träna Isabella Löwengrip aka Blondinbella. Sofias blogg vann pris för bästa Hälsoblogg och bästa Träningsblogg under 2012 och det märks tydligt att Sofia är en stor förebild för många unga tjejer och kvinnor. Hon syns ofta i media och är bl.a. Träningsprofil för VeckoRevyn, har varit måndagsgäst i Vakna med NRJ på kanal 5, reklammodell för Stadium och omslagsmodell för Fitness Lifestyle. Ni hittar henne även som @ptfia på instagram.

Redan första gången jag träffade Sofia slogs jag av hennes genuina intresse för att sprida ett sunt synsätt gällande hälsa och ni kommer känna hur det genomsyrar hela denna intervju. Sofia börjar med att berätta sin historia, sedan går vi över till att språk och bryta ner olika aktuella frågor: kroppsideal, bloggtrender, ortorexi och den ständiga strävan efter ouppnåeliga ideal.

Ni kan lyssna på avsnittet i iTunes, i din smartphone (Podcaster i iPhone eller Beyondpod i Android) eller genom att lyssna i spelaren nedan:

Några viktiga tankenötter jag tar med mig och hoppas ni tar med er är:

  • Vid en förändring är det alltid en bakåtsträvning. Jag vill tillbaka till så smal som jag var då, eller till de byxorna jag hade då. Se framåt till den personen då kommer att bli.
  • Tänk på att du ser en utvald del av andras liv, försök inte plocka ihop det till måsten som du försöker leva upp till.
  • Var medveten om att den sanning som kommuniceras inte är den sanna verkligeheten (ex bilder osv)
Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.