Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 21 augusti, 2014 | Träning | 0 kommentarer

Tjejmilen #förhenne med Plan Sverige

I går fick jag frågan om jag ville springa Tjejmilen #förhenne med Plan Sverige – självklart svarade jag ja.
Med det stödjer jag Plan Sveriges i deras kamp mot barnäktenskap – något som fortfarande drabbar 39 000 flickor, varje dag. Om du vill vara med i kampen du också, kan du ta ställning på Plan SverigeDär kan du också skriva upp dig för att springa Tjejmilen #förhenne.

Årets kampanj från Plan heter #förhenne och handlar om att bekämpa barnäktenskap. En fråga som väcker starka känslor inom de festa av oss, en fråga som definitivt behöver lyftas om, och om igen.

Barnäktenskap tar inte bara flickornas framtid då det ofta innebär att de måste lämna skolan och vara hemmafruar. Ofta bli de gravida långt innan deras kroppar är redo, vilket är en av de vanligaste dödsorsaken bland flickor i utvecklingsländer mellan 15-19 år är graviditetsrelaterad. Syftet med kampanjen #förhenne är att uppmärksamma dessa flickors utsatthet, öka kunskapen om problemet och skapa engagemang. 

Med mig i gänget som springer för Plan Sverige är den alltid lika wunderbaum Helena – Health by Helena och en ny bekantskap Sara Öhman – Sarasworkout. Hjälp oss att hjälpa Plan Sverige att arbeta för denna viktiga fråga!

 

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.