Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 16 mars, 2014 | Kost | 4 kommentarer

Uppstart inför vecka 3 #bravalnyavanor – Mejerifritt

Helt allvarligt, två veckor har redan gått av #bravalnyavanor – när hände det här? Och när blev vi 300st i FB-gruppen? Så kul att gemenskapen växer.

Så, hur tänker vi kring den 3e veckan då?
Temat är ju mejerifritt och det har skapat flera diskussioner – precis som sig bör. Det finns många som tycker att laktos och gluten är farligt för kroppen och att vi ska utesluta det helt ur vår kost. De är i sin fulla rätt att känna så och om du som deltagare delar den uppfattningen ska du följa den. Vår intention är inte att skapa en rädsla/fobi/antikänsla för livsmedel utan om att hitta ett lekfullt sätt att testa nya saker. Många av de mejerilivsmedel som säljs idag är processade till en sådan grad att det har visat sig(i en del fall) framkalla allergier – så varför inte ta denna vecka att låta kroppen vila och ge munnen nya smaker att utforska.
mejerifritt

Några mejerifria alternativ kan vara nötmjölk, cashewyoghurt, havreost eller varför inte en vinägrett istället för att servera måltiden med creme fraiche? Jag märker att jag överäter ost när jag har det hemme vilket leder till att jag blir trött och seg deg. Därför vill jag nu ta chansen att testa andra slurp filibabba alternativ att förhöja smakupplevelsen med.

Hur tänker du kring veckans tema?
Vad vill du testa och utforska?

Titta gärna in och säg hej till de andra starka kvinnorna som är med och sprider ett sunt sätt att leka med maten:
Johanna Zackrisson Älskar, älskar inte
Annie Live it, Love it
Tanja Dyredand Ekostil.se
Jeanna minaträningstajts
Cilla En träningsblogg och lite till
Elin Elin Wennman
Linda Bryme Härliga Var Dag
Maya Nestorov Oslagbar hälsa
Camilla Johansson PT Camilla
Malin Nylén The B.A.B.Y. Network

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.