Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 31 maj, 2013 | Livsåskådning | 7 kommentarer

Vad har jämställdhet och göra i en hälsoblogg?

Ibland blir jag så trött av att lyssna på mig själv, det blir liksom en hel del upprepning. I en del sällskap kan jag stänga munnen och lyssna på de andra som pratar men i andra kretsar…där känns det som att konversationen hänger på mig(hur var det här med att inte ta på sig ansvaret för andra Vevve?)

De ämnen som oftast behandlas är träning, kost, dokusåpor och… jämställdhet.
När jag väl kommer igång om jämställdhet är jag som Kurt Russell i Death Proof – ja ba kör! Vilket ofta leder till frågan: ”Varför bloggar du inte om det här?” ”varför jobbar du inte med det här?
Det korta svaret: jag tror inte att någon vill lyssna
Det långa svaret: det är ett tungt och obekvämt ämne som vi helst av allt blundar för, och det är lättare att renovera köket eller fokusera på vem åkte ur i förra veckans avsnitt av den aktuella dokusåpan som ger nytt livet åt den sorgliga skaran B-kändisar vi har i vårt avlånga land.

Men jag är inte bitter.

Jag har skrivit några inlägg om jämställdhet och vilka roller som fördelas vid våldtäkt, de inläggen fick typ två besökare. Inlägg om mat får kommentarer och återkommande besökare…om mitt syfte vore att bli Sveriges största träningsblogg är det ett enkelt val vad nästa inlägg skulle handla om.

Vad har jämställdhet och göra i en hälsoblogg?
Allt!

Att känna egenvärde är en stor del av din hälsa och ditt välbefinnande. Jämställdhet, mellan kön eller andra folkgrupper, påverkar egenvärdet.
Ipso facto – alla hälsobloggar borde ha inslag av jämställdhet. Jag börjar nu, hänger du på?

image

 

Edit, länkar till de andra inläggen:
Portkod 1321 – serien alla borde se
Jakten på det perfekta livet
Om att vara söt när man tränar
Den som håller kuken håller makten

 

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.