Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 13 november, 2013 | Att Leva Grönt, Kost, Livsåskådning | 4 kommentarer

Vad innebär det att leva grönt, hur lever en det gröna livet?

Jag skrev tidigare om Att handla grönt – ekologiskt eller grönsaker och det inlägget fick mig att börja tänka(förhoppningsvis även er såklart) – Vad mer innebär det att leva grönt, hur lever en det gröna livet liksom?
Innebär det en helt vegetarisk kost?
Att dricka en grön drink om dagen?
Att göra så lite påverkar på naturen som en möjligen kan?
Säga upp all kontakt med det moderna livet  och flytta ut till en grotta?
Eller att kompostera allt?

Jag har, som ni trogna följare vet, fått upp ögonen för naturlig och ekologisk hudvård, börjat experimentera lite med vad naturen har att erbjuda och vill djupdyka ännu mer i just vad det innebär att leva grönt och hur jag lever det gröna livet. Jag tänker mig att nyckelorden för detta äventyr är:

  • Hållbart – då menar jag på flera plan ex. ekonomiskt, tidsmässigt, miljömässigt
  • Naturligt – för kroppen och miljön
  • EKO-logiskt – Enligt SAOL betyder ekologi=samspel mellan organismer och dess omgivning. Med EKO-logiskt menar jag ex kompostera, återanvända osv.

att leva grönt, det gröna livet, hållbar hälsa, EKO-logiskt, ekologiskt, naturligt
Min intention är att göra som en serie med mina tankar och upptäckter, lite tips och annat smått och gott liksom.
Länktips, lästips, spar-tips osv.

Har du reflekterat över vad det innebär att leva grönt? Och hur/om du lever det gröna livet?
Vilka är dina bästa tips och tankar?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.