Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 26 mars, 2014 | Livsåskådning, VLOG | 2 kommentarer

Vara mer tillåtande mot sig själv

Jag river river ner, för att bygga bygga upp – Ego du måste flytta på dig.

Jag år igenom en helt fantastisk och samtidigt väldigt omtumlande inre resa just nu. Bara att läsa vad jag just skrev får mig att spy lite i munnen, det låter så pretto och helflum. Men det är precis vad som sker. Jag lär mig ständigt nya saker om mig själv och blir allt mer medveten. Och som talesättet säger: ju mer jag lär mig ju mindre inser jag att jag vet.

Trots min nyligen funna upplysthet rackar jag fortfarande ner på mig själv när det inte går som jag vill. Eller rättare sagt som Egot mitt vill. Jag har kommit lång väg med det känns fan som att det är tusen miljoner mil kvar. Förut(och med förut menar jag till och med så sent som upp till förra året(även om det var då vinden vände)) kunde jag bli riktigt elak mot mig själv. Vilket ledde till en attack mot mig mitt utseende, mot mitt egenvärde eller vad som än låg framme och kunde anfallas.
Idag är det mycket bättre, jag är medveten om att jag går till attack och hinner göra värsta Jean Claude Van Damme-undanmanövern innan mitt utfall hugger mig i magen.

Precis som med muskler måste jag tillåta mig att brytas ned, eller bryta ihop, ibland. Det är det enda sättet för att komma tillbaka starkare. Vi måste alla vara mer tillåtande mot sig själv. Mina tips för att sluta attackera dig själv när det inte går som du tänkt dig:

1. Bli medveten – när du märker att du är i anfall mot dig själv, stanna upp och skriv ned alla tankar du känner. Skriv sedan ner en mottanke. Ex: Jag är ful – Jag är vacker. Jag får inget gjort – Jag gör det jag hinner. Jag har lurat alla att tro att jag kan – Jag har visat alla att jag kan osv.

2. Svara med mottanken – Nästa gång du hör de där tankarna återvända svara då med mottanken. Upprepa svaret tills du tror på det.

3. Var din egen bästa vän. Om din bästa va lika hård mot sig själv, vad hade du gett hen för tips och stöd? Varför ger du inte dig själv samma behandling?

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.