Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 10 oktober, 2014 | Kritisk Koll, Livsåskådning, Mindset | 1 kommentar

Varför tron att du är ful är dåligt för dig

Jag vill dela en viktig video om hur våra känslor och tankar om vårt utseende, och hu andra uppfattar det, påverkar oss i vårt liv.
Först länkkärlek: Vill du läsa mer om kroppsideal, självbild ger jag dig det heta tipset att svänga förbi Livskick, det är en superbra webmagasin som lyfter just dessa frågor:
”Livskick Magasin är ett livsstilsmagasin som handlar om hälsa och välbefinnande med sunda ideal som grund. Vi vill förmedla att det är okej att inte vara perfekt och att man kan träna och äta hälsosamt utan krav – och att fixering vid utseende och perfektion inte har med hälsa att göra.”

Några texter de skrivit som jag tycker du ska ta dig tid att läsa:
Avskaffa skamvrån i kostdebatten
Perfektionism – riskfaktor för självmordstankar
10 steg till positiv kroppsuppfattning

De har även bloggar som är värda besök:
Johanna Arogén
Jenny Larsson
Liselotte Howard
Lotta Mårtensson

Varför tron att du är ful är dåligt för dig

Tillbaka till videon.
Meaghan Ramsey pratar om Varför tron att du är ful är dåligt för dig:
About 10,000 people a month Google the phrase, “Am I ugly?” Meaghan Ramsey of the Dove Self-Esteem Project has a feeling that many of them are young girls. In a deeply unsettling talk, she walks us through the surprising impacts of low body and image confidence—from lower grade point averages to greater risk-taking with drugs and alcohol. And then shares the key things all of us can do to disrupt this reality.

En sak Meaghan säger i videon nockade mig totalt. Om du upplever det som så att du är ful (oavsett hur du ser ut eller hur mycket du väger) gör du sämre ifrån dig på prov.
Kan vi förstå nu att självkänsla är ett sjukt viktigt ämne som handlar om mer än att tjejer (och killar med såklart) ”har det lite tungt i tonåren”. Det här påverkar hela ens framtid OCH följer med en genom hela livet.

Sevärd!

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.