Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 3 januari, 2013 | Kost | 4 kommentarer

Vattenfasta dag 1

Nu är dag 1 avklarad och det har gått förvånansvärt lätt.
Första gången var dag 1 den lättaste dagen men jag mådde illa, var yr, kände mig svag och var lättirriterad redan vid 0900 på morgonen.
Idag kom de första känningarna vid 1800 och var knappt märkbara. Under mina efterforskningar inför min första fasta läste jag någonstans att ”de kroppar som mår sämst under fastan är de som mest behöver det”, kanske är det så att min kropp är i bättre skick nu än för ett år sedan.

Då åt jag medicin varje dag och producerade tillräckligt med gas för att försörja en mindre stad i ett år.
Idag äter jag ingen medicin och gasproduktionen går på sparlåga.

För mig var vattenfastan ett desperat försök att graspa efter ett halmstrå som skulle göra min mage bättre. Jag hade så galet ont i magen, det kunde ju liksom inte bli värre.
Det var min kickstart till att bli medicinfri, smärtfri. Min kickstart till motivera mig själv en bättre kosthållning som lönade sig och gav resultat. Absolut inte för att gå ner i vikt(vilket jag inte heller gjorde)

Vattenfasta är en ganska drastisk metod och jag rekommenderar verkligen att du läser på om det innan du påbörjar det.
Hälsosidorna.se skriver:
Att genomföra en detox (avgiftning) kan för många kännas enklare än att genomföra en ren fasta. Skillnaden är att vid detox intar du även lättare föda, vilket inte är fallet vid ren fasta, därtill innehåller olika detoxkurer ofta specifika ämnen, örter som anses stimulera kroppens reningsorgan till snabbare och effektivare utrensning.

Varför jag valde vattenfast framför detox var för att testa mig och mina gränser, det känns grymt att ha klarat av det och ger en form av styrka i andra situationer. Jag vet att jag klarar mig utan mat i tre dagar..vad klarar jag inte då liksom?

Vattenfasta

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.