Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 5 januari, 2013 | Kost, Livsåskådning, Recept | 0 kommentarer

Vattenfasta dag 3 – storkok med massa pumpapurérecept

Jag gjorde ju pumpapuré för några dagar sedan och har letat efter roliga pumpapurérecept.
Såhär i slutspurten av min vattenfasta har jag väldigt mycket tid att avvara så jag slog slag i saken!

Pumpagranola
ca 8dl havregryn

ca 4dl bovete(blötlagt från dagen innan)
ca 1,5dl hampafrön(blötlagt från dagen innan)
ca 2msk kryddblandning(kanel, ingefära, muskot, kardemumma)
1tsk salt
0,25dl stevia
0.25dl agave
ca 2,5dl pumpapuré
mandlar + russin(över från glöggtiderna och blötlagt från dagen innan)
torkade jordgubbar
Jag satte ugnen på 100-150C och kollade granola varje kvart tills det hade fått rätt knaprighet.

Pumpabiscotti
1
 ägg

1msk stevia
0,5tsk bakpulver
ca 1dl pumpapuré
3dl bovetemjöl

ca2msk kryddblandning(kanel, ingefära, muskot, kardemumma)
0,5tsk salt
0,5tsk vanilj
solrosfrön
Jag slog in degen i plastfolie och lät de ligga till sig i kylen.
In i ugnen på 150C tills de är knapriga – vänd på dem efter 15min.

Pumpabrödbullar
0,5tsk torrjäst
3dl varmvatten
1msk stevia
ca 1dl pumpapuré
1tsk salt
1tsk bakpulver
ca 4-5dl bovetemjöl
Blanda allt och låt jäsa i ca 2h.
Komponera valfrifyllning min såg ut såhär
smör
Vitlök
1,5dl creme fraiche
och massa ost
Stek vitlöken snabbt i smöret, ju mer smör och vitlök du använder ju mer tar brödet såklart smak av det.
Slå in innehållet i en bit deg och in i ugnen med bröden i ca 125-150C tills de fått fin färg(ca 20-30 min)

Pumpahummus 
ca 2dl blötlagda kikärtor
vitlök efter smak
2-3msk citronsaft
2-3msk olivolja
3tsk tahini
2dl pumpapuré
1tsk kummin
cayenne efter smak
Mixa alla ingredienser och få samman till konsistens efter smak.

Trots att det inte innehållet pumpapuré gjorde jag också egen RAW chilichoklad. Jag försökte mig på att göra egen choklad, det gick åt skogen. Så jag gav mig på ett nytt försök idag.
Chilichoklad 
ca 80g kakaosmör
ca 1dl kakao
0,5dl agavesirap
salt
chili – i bitar
Börja med att smälta kakaosmöret i vattenbad, tillsätt agavesirapen och se till att det blandas ordentligt.
Slå i kakaon, rör om ordentligt.
Avsluta med att krydda efter smak.

På måndag blir det lite mer användning av min pumpapuré, då tänkte jag göra pumpapurépizza och pumpapuréparfait
Spännnande!!
Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.