Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 14 november, 2013 | Träning | 0 kommentarer

Vinterrehab – rehabilitering av höft och rotatorcuff

Just nu är det lite ospännande sådär på träningsfronten för yours truely. Jag behandlades, och fokuserade stenhårt på rehabilitering av, en förslappad vänster Gluteus Maximus i december förra året/januari detta år.

hållbara förändringar, rehab höft, rehab rotatorcuff, målsättning, SMART mål

Jag satte upp SMART mål och jobbade stenhårt, sprang varje dag trots snö och det gav så bra resultat. Efter det övergick jag till gymmandet och kände att jag fick kontakt med muskeln så allt var bra.

Dock inser jag nu att min svacka som jag trodde hade varat typ 2 veckor egentligen pågått 2 månader(jag vet för jag hittade min Rocking Fit och senaste ifyllda datum var 19 september). Detta innebär oregelbunden träning, och ”tappad” form. Så när jag gav mig ut och sprang följt av Be Your Best convention överbelastade jag höften/framsida lårmuskelfäste eftersom rumpan var helt oengagerad.

Detta + att min inflammerade axel efter typ 1 månad fortfarande inte är bra gör att jag får lägga om min plan. Det är dags för Vinter-rehab. Min vana trogen blir det i form av ett SMART mål:

Specifikt – Fokusera på rehabiliteringen av min höft/quadriceps(framsida lår), uppbyggning av gluteus maximus, medius och minimus(rumpan) samt stabilisera rotatorcufen(axeln). Följa planlagt schema.
Mätbart – 1pass om dagen=36 pass under den här tiden. Detta inkluderar löpning, övningar, yoga, stretch och core.
Applicerbart(stort ord det där, men tolkar det som: Hur kan jag applicera/tillämpa målet när det är uppnått) – en stark rumpa som samspelar med höftböjaren = ett välmående knä gör det möjligt för mig att löpträna.
Roligt – Ja alltså, rehabövningar är inte roligt, ens lite faktiskt. Men själva löpdelen är det. Att kunna springa längre sträckor är också det. Samt att det är fan så mycket roligare att vara hel än ha ont. Just saying.
Tidsbestämt – Mellan den 17:e november och 22:a december

Så…det är planen
Jag återkommer med schema

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.