Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 8 oktober, 2014 | Yoga | 0 kommentarer

Yoga for Athletes och YOGAMOM365 by Yogobe

För er som är nyfikna på yoga men har missat Yogobe och #beyoga365 vill jag tipsa om den här månadens tema Yoga for Athletes med Monika Björn.
Monika inleder med:
Välkommen till en temamånad där vi kommer att fokusera på yoga för atleter – eller ”yoga för dig som tränar fler saker än just yoga”. När jag sökte upp min första yogalärare under slutet av 90-talet var det efter ett decennium av enbart konditionsträning. Jag sprang, paddlade, cyklade vägcykel och mountainbike samt utövade spinning. Spinningen var mitt jobb och jag reste jorden runt för att introducera denna fenomenala konditionsträning i Asien, Europa, Australien och Mellanöstern. Min kondition var grym, mitt hjärta var starkt, men min rörlighet var…obefintlig.  Jag kunde riktigt känna hur min kropp längtade efter att bli mer flexibel, mindre stel och mer rörlig. Yogan blev ett sätt att återhämta sig mellan tuffa pass, långa resor och obekväma hotellsängar. Jag märkte snart att min utökade rörlighet gjorde det möjligt för mig att sitta längre stunder på cykeln och springa längre sträckor utan att få ont, bli trött, ihop sjunken eller stel.

yoga_for_athletes_monika_bjorn_yogobe

 

Till dig som är mamma, eller påväg att bli mamma har nu även forumet YOGAMOM365 startats av Yogobe, och de välkomnar dig!
Du kan läsa mer om initiativet på Yogobes blogg. Det står:
Visionen med YOGAMOM är att ge kvalitativ vägledning inom yoga och hälsa genom vårt team av kunniga experter. I facebookgruppen YOGAMOM365 vill vi tillsammans med er bygga ett forum för utbyte med likasinnade. Här kan vi mötas, fråga och diskutera på egna villkor, ingen fråga eller fundering är för dum! Tanken är att både gravida och nyblivna mammor ska kunna nå bättre hälsa och hitta yoga i vardagen genom att ge vägledning i meditation, kosttips och träning. Så väl på mattan som i vardagen. Kroppsligt, mentalt och själsligt.

yogamom365_yogobe

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.