Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Av | 8 oktober, 2014 | Yoga | 0 kommentarer

Yoga och Surf i Biarritz dag 2

Dags för inlägg ”Yoga och Surf i Biarritz dag 2″. Min guld resa med Yogobe och Surfakademin

Jag brukar vara nyfiken och sugen på att testa nya saker, och oftast är jag också väldigt orädd. Tre bra egenskaper som underlättar när jag tar mig an uppgiften att utmana mig själv och hjärnan.
Av någon anledning var det inte så inför den här utmaningen. Redan på flyget ner kände jag ett motstånd inom mig, en klump i magen som skrek STOPP.
Där satt jag på ett plan ner till solen med surf och Yoga i sikte och allt jag kunde tänka på var att jag ville bort, inte vara där, ville hem.

Hade det något med surfen att göra?
Så klart inte, det hade till 100% med mig och min inställning att göra, men det gjorde allt så mycket svårare. Vi började dagen med att jag och Ida höll ett yogapass på stranden, helt spontant och de flesta i gänget hängde på. Efter det blev det en lite promenad och tankarna var långt bort ofta surfingen. När det blev dags för surf, teknik sedan strandbesök, kom den där klumpen tillbaka.
Jag klev i våtdräkten och följde med uppvärmningen helt mentalt frånvarande – ”vill inte i vattnet”.

När jag lagt all denna energi och tankeverksamhet, hur tror ni att det gick?
Jorå, helt åt helvete. Jag kom visserligen upp på brädan men ramlade direkt, hade ont i kroppen, huvudvärk och var allmänt gnällig. När nästan hela surfsessionen var över tog jag ett snack med mig själv och frågade om jag verkligen trodde att det blev bättre av min taskiga attityd?
Självfallet inte.
Så jag rock upp mig och avslutade på en high note.

Hela kvällen tänkte jag på vad såsom hänt, vände och vred på varför jag reagerat så och varför jag kände ett sådant motstånd inom mig. Det här var som klippt och sak uret för att jag skulle gilla det.
Efter mycket rannsakande (och snack med mitt grymma bollplank Ida som jag blev ihopparad med som rumskamrat) insåg jag att det hade med min ovilja att vara dråplig att göra. Att jag ständigt viol vara(och oftast är) bäst. Till surfen hade jag inga referenspunkter, jag visste inte hur jag skulle förhålla mig eller vem jag skulle härma. Jag var tvungen att starta från noll. Och det var inte så lockande.

O så nyttigt dock. Att utsätta mig för något nytt och ovant, där kjahg inte hade kontroll eller ett övertag. Det är så vi utvecklas, och det är så jag möter mig själv.
Vi får inte alltid vad vi vill ha, vi får vad vi behöver.

yogobe_surf_biarritz23 (1280x720) yogobe_surf_biarritz21 (1280x735) yogobe_surf_biarritz22 (1280x720) yogobe_surf_biarritz28 (693x1280) yogobe_surf_biarritz24 (1280x720) yogobe_surf_biarritz26 (1280x720) yogobe_surf_biarritz25 (1280x720) yogobe_surf_biarritz27 (1280x720)

Share Button

Comments

comments

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.