Det finns många olika slags livsstilar, både utifrån hälsa och mat, men också värderingar eller intressen. Idag är det också lätt att hitta andra som har en liknande livsstil på nätet.

Matlivsstilar

Under de senaste decenniet har det uppstått många matlivsstilar, som vegetarianer, veganer eller personer som bara äter ekologiskt. Det är också vanligt med matlivsstilar som fokuserar på att äta på ett särskilt sätt, som LCHI, GI och olika slags fastor. Intresset för matlivsstilar har ökat markant, särskilt i Sverige. Vissa livsstilar kommer för en tid, medan andra håller i sig. Det finns också olika slags modeller inom matlivsstilarna. Vissa vegetarianer äter till exempel fisk och ägg, medan andra skippar allt animaliskt förutom mjölkprodukter. I matmagasin som Allt om Mat finns recept för alla livsstilar.

Livsstilar utifrån intressen

Det finns också många livsstilar som bottnar i ett intresse eller önskan: den minimalistiska livsstilen, att få vara självförsörjande eller rockabilly. Under de senaste åren har det också blivit vanligt att människor arbetar för att bli ekonomiskt oberoende. De arbetar mycket, sparar än mer och lever snålt för att en dag inte behöva ha ett fast arbete eller bara jobba deltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *