De flesta vill nog leva ett långt, friskt liv. Men detta kommer inte att ske automatiskt. För att hålla sig frisk och sund behöver man ta hand om sig själv. Det är inte alltid man tänker på det, men de val man gör varje dag kommer att påverka hur man mår längre fram.

De flesta vet nog att man behöver röra på sig för att må bra. När man rör på sig får det flera positiva effekter på kroppen. Blodcirkulationen ökar, kroppen förbränner mer energi och musklerna blir starkare. Dessutom belastas leder och skelett, vilket gör dem starkare och minskar risken att man drabbas av till exempel benskörhet eller artros. De flesta typer av träning fungerar och ger en positiv effekt på kroppen, så man kan välja själv utifrån vad man tycker om och vilka mål man har med sin träning. Efter ett svettigt träningspass finns det inget skönare än att ställa sig i duschen, bli av med all svett och smuts och sedan smörja in sig med sin favoritlotion. Hos Garnier finns det många olika produkter att välja mellan, allt man behöver för kropp och hår.

För att må bra räcker det inte med att träna. Träningen kommer att ge mycket sämre effekt om man samtidigt äter mycket onyttig mat eller vräker i sig godis. Med det sagt så måste man självklart få unna sig saker man tycker om ibland, till exempel till helgen eller vid festliga tillfällen. Det som spelar roll är den dagliga vanan. Att till exempel äta godis eller andra sötsaker kommer att få en mycket negativ effekt på mående, kropp och tänder. Att däremot ta en kaka efter maten på lördagen eller mysa med lite fredagsgodis är någonting som man bör kunna unna sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *