Coronapandemin har förändrat både vårt arbete, ekonomi och vår livsstil. Hur kommer vår livsstil förändrades av pandemin och vilka positiva lärdomar kan vi dra?

Vår ekonomiska livsstil

Det är många som under de sista månaderna blivit arbetslösa. Det har inneburit stress, sämre ekonomi, tärt på relationer och en allmän oro. Vår ekonomi och vår livsstil är sammanflätande: vi är vana att kunna gå till ett kafé och träffa vänner. När vi vill handla något som går vi till affären utan att behöva hålla avstånd eller tänka på om någon hostar. För många av oss, både privatpersoner och företagare, innebär coronapandemin mindre konsumtion och mer ”hålla i plånboken”. Det positiva med det är att vi handlar mer begagnat på Blocket och förhoppningsvis får en mer ekologiskt hållbar livsstil. En viktig positiv lärdom som vi alla kan dra från pandemin, är att det ekonomiska läget kan förändras mycket snabbt. De personer som har flera ben att stå på, en anställning, ett företag, som kan hyra ut ett rum eller sälja en båt, klarar sig bättre. Vi behöver alla tänka på att ha flera inkomster, och alltid ha en ekonomisk framförhållning. Ett tips är att ha ett företag vid sidan om. Antingen som sidoinkomst eller för att en dag bli heltidsinkomst. Det ger dig mer finansiell säkerhet. Om du just nu har ett företag så kan du ta ett fördelaktigt företagslån hos Qred.com, som erbjuder enkla lån utan startavgifter.

Vår reselivsstil

Corona kommer troligtvis att förändra hur vi reser i grunden. Naturligtvis kommer vi att fortsätta att resa, särskilt som många länder behöver turism för sin ekonomi. Men det kommer troligtvis att bli fler säkerhetsregler för att ett nytt virus inte ska blossa upp. Det kommer också ta ett par år innan coronpandemin verkligen är över. Under den tiden kommer många av oss att ändra på vår reselivsstil till att bli mer miljövänlig. Troligtvis kommer vi semestra mer i Sverige och Norden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *