Att arbeta handlar om mer än att bara få en inkomst. Det är på arbetet som vi kan få utveckla våra olika gåvor och få göra intressanta saker. Ett arbete innebär också ofta arbetsgemenskap och mycket glädje.

Arbeta

Även om vi ofta längtat efter semester, mår vi ändå bra av att arbeta. Människor som är arbetslösa, inskrivna hos Arbetsförmedlingen, mår ofta sämre, än de som måste upp på måndag morgon för att ta sig till jobbet – trots både hällregn och mörker. Vi mår bra av att arbeta. För vissa är själva arbetsgemenskapen viktigare än uppgifterna – det roliga gör de ändå på fritiden. För andra ger också arbetet en möjlighet att utveckla olika färdigheter, träffa nya människor och resa.

Trivas på jobbet

Det är oerhört viktigt att trivas på jobbet. Om du inte trivs på din arbetsplats påverkar det inte bara den tid som du är där, utan också ofta din fritid. En person som trivs på sitt jobb behöver inte gruva sig inför arbetsveckan, utan kan njuta mer av helgen, än en person som önskar att den inte behövde gå till jobbet. Om du inte trivs på ditt arbete, är det klokt att ta tag i det och söka dig vidare till en annan arbetsplats eller förändra din situation på din arbetsplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *