När man först börjar att löpträna regelbundet så är ett vanligt misstag att man utför varje träningspass i samma takt. Och när man mer och mer kommer in i sin löpning är ett annat vanligt misstag att inte låta kroppen återhämta sig ordentligt mellan träningarna.

Att löpträna under olika tempon är nyckeln till att förbättra sin löpning. Tempolöpningar och intervallträning hjälper till att bygga upp snabbhet och förmågan att behålla den hastigheten under en längre tidsperiod. Lättare löprundor med längre distanser förbättrar den aeroba konditionen samtidigt som kroppen får tid att återhämta sig från tidigare tuffa pass. Återhämtningen är det absolut mest nödvändiga för att bli bättre, snabbare, och starkare. Ständigt hårda träningspass kommer att resultera i skador som kan sätta käppar i din träning för en längre tid.

Med hjälp av ett aktivitetsarmband kan dessa misstag dock enkelt undvikas. Du bör skapa några grova träningszoner till att börja med. Det finns flera sätt att göra det varav ett är att matcha din hjärtfrekvens till din upplevda ansträngningshastighet. Det enklaste sättet att mäta hur hårt du anstränger dig är hur lätt du kan hålla en konversation. Enkel körning bör innebära att du kan prata, i stort sätt som vanligt. Din upplevda hastighet för hårdare löpning kan visa sig genom att du endast får ut tre eller fyra ord åt gången, kontrollerat obehag är ett annat sätt att beskriva det. Under ett riktigt hårt träningspass bör det vara nästintill omöjligt att hålla en konversation.

Genom att hålla koll på din puls och din upplevda träningsansträngning skapar du en portfölj med data som så småningom guidar dig till dessa träningszoner, som i sin tur demonstrerar din utveckling och vilken träningsmetod du bör använda när det kommer till planering av träningsschema. Väldigt enkelt och väldigt effektivt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *