Att ta hand om sin hälsa handlar inte bara om att må fysiskt bra och att känna sig bekväm, det handlar faktiskt också om ekonomi.

Hälsa – en investering

Om du har ont i ryggen, så kan det resultera i att du måste sjukskriva dig. En sjukskrivning innebär mindre inkomst och i slutändan också lägre pension, särskilt om du är sjukskriven mycket. Man brukar säga att investera i sin hälsa faktiskt är att pensionsspara. Ju bättre du mår, desto mer kan du arbeta och ju mindre behöver du lägga pengar på mediciner och annan utrustning. Vill du få bättre ekonomi? Då bör du alltså skaffa dig bra vanar. Om du just nu inte har pengar på kontot för att köpa gymkort eller en crosstrainer, så kan du kolla lånutaninkomst.nu, vilket också är en hjälp för dig som just nu inte har en inkomst.

Mer aktivitet i din vardag

Om du är överviktigt bör du gå ner i vikt och äta mer hälsosamt. Du behöver också mer aktivitet i din vardag: du behöver röra på dig minst 30 minuter per dag. Helst mer. Börja att cykla eller gå till jobbet. Det är många som gillar att gå på gym och fitnesscenter, men om du inte har tid eller lust, så kan du träna hemma. Köp en roddmaskin, träningscykel eller crosstrainer. Den billigaste motionen är helt enkelt att promenera eller jogga. Börja alltså att promenera, och lev längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *