Att anmäla sig till ett lopp är ett bra sätt att komma igång med träningen. Eller att bibehålla den kondition som redan finns. Det finns många och olika slags lopp över hela landet och du hittar enkelt det som passar dig.

Löplopp

Det vanligaste loppet att ställa upp i är löplopp. Det finns en mängd olika lopp över hela Sverige. Löpsäsongen börjar under våren, fortsätter under sommaren och avslutas på hösten. Det största loppet är Stockholm maraton som anordnas i början på sommaren. Ett maraton är 4,2 mil långt. Det krävs att du har kvalificerat dig för att få delta. Stockholm maraton är en bra inspiration för både vana och ovana löpare. Det andra stora löploppet i Sverige är Göteborgsvarvet, som är en halvmara i Göteborg som springs i maj. Göteborgsvarvet är ett lopp som även nybörjare kan satsa på, förutsatt att du börjar träna i tid. De största och vanligaste loppen för motionärer är Blodomloppet, Vårruset och Tjejmilen. Blodomloppet och Vårruset är lopp som anordnas under flera datum och på olika platser i Sverige. Det är alltså möjligt att både bo i Malmö och i Skellefteå och ändå kunna delta i ett lopp. Det största tjejloppet i Sverige är Tjejmilen. Tjejmilen springs i månadsskiftet augusti-september och har ungefär 25 000 kvinnliga deltagare. För många tjejer är det Tjejmilen som har fått dem att börja löpa, då det har ett koncept som tilltalar många ovana löpare.

Det finns också mindre lopp över hela Sverige, och även många lokala arrangemang att delta i. Om du längtar efter en annorlunda utmaning kan du testa Fjällräven classic, som är ett elva mil långt lopp i fjällen.

Vasaloppet

Vasaloppet är svensk klassiker. Det är många, både vana och ovana skidåkare, som tagit sig igenom de nio milen från Berga By i Sälen till Mora. Om du ska åka Vasaloppet bör du skaffa bra skidutrustning och gärna ha många mil i kroppen innan loppet. Det är förvisso flera deltagare som tar sig igenom Vasaloppet på ren och skär vilja, men det är roligare när ett lopp också blir en skön resa och inte bara en utmaning att ta sig igenom. Oavsett vilket lopp som du är intresserad av att ställa upp i, är det klokt att både anmäla sig och börja träna i tid. Förutom att träna, är det också bra att investera i god utrustning och gärna ta med en vän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *