Om längtar efter något annorlunda på din semester kan du välja ett litet annorlunda boende. Det finns intressanta och kreativa boenden både i Sverige och utomlands.

Sverige

Om du gillar kyla, vinter och norrsken är ishotellet i Jukkasjärvi ett måste. Det är inte Sveriges billigaste hotell, men kanske det mest kända. Till ishotellet i Jukkasjärvi reser folk för att sova från både USA, Australien och Japan.

Om du istället längtar efter skogens lugn, finns det hotellrum som är skapade som väl kamouflerade kojor i skogen. Du kan också bo nere under marken, i Sala silvergruva. Det är inte något för den med klaustrofobi, men för den som önskar lugn, ro och att garanterat inte bli störd av solens strålar under morgonen.

Utomlands

Det är möjligt att bo i grottor på flera ställen utomlands, som på Grand Canaria eller i Egypten. Det finns många grotthotell som har tusenåriga anor och genom att sova i grottorna kan rummen i bergen bevaras.

I både Frankrike, Tyskland och Storbritannien är det lätt att hitta boenden på slott – om du vill bo som en kung eller drottning för en helg. Att bo på ett gammalt slott är en speciell upplevelse, som särskilt passar på smekmånaden eller för att fira något särskilt, som att fylla 50 år eller silverbröllop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *