Det är roligt att få planera en långresa – kanske uppnå en av drömmarna i livet. Om du ska göra en långresa finns det mycket att tänka på. Här kommer tipsen inför långresan!

Pengar

Sverige är ett dyrt land och det är billigare att bo och leva i de flesta andra länder. Men det är viktigt att som långresenär inte lura sig att tro att det inte kostar något att vara utomlands. Även om det är jättebilligt i Vietnam i jämförelse med Svedala, så kostar det att resa. Det finns många som bloggar om sina resor och kan visa hur billigt det är, vilket också är sant om du är en van resenär. Under din första tid kommer pengarna att rulla mer än du tror. Det är inte heller roligt att åka till Nya Zeeland på tight budget och vare sig kunna testa bungyjump eller vandra i Sagan om ringen-berg för att du inte har råd. Det finns ett råd som lyder: Hälften av packningen och dubbelt av pengarna. Det kan var mer givande att vara borta i tre månader och verkligen uppleva saker, än ett halvår och mest leta billiga priser och missa en massa roligt.

Planera

Ju mer du planerar, desto mer kommer du att kunna göra. Om du alltid väntar med att boka ett par dagar i förväg kommer både boende, resor och äventyr bli dyrt. Ibland kan det finnas restresor som är billiga, men utgå inte från det. Du behöver inte planera resan minutiöst, däremot bör du hela tiden planera ett par veckor i förväg, särskilt om du ska till populära platser under högsäsong.

Tillsammans

Det är nästan alltid billigare att göra saker i grupp än ensam. Om du ska ut och resa på egen hand kan du hitta andra resenärer att göra vissa av delar tillsammans med. Om du är i Nya Zeeland och skulle vilja se en särskild plats som kräver bil, kan du hitta en annan resenär på ditt hostel att dela hyrbilen med. Om du hittar ett kompisgäng som reser och de erbjuder dig att följa med på en tur eller på en bit av resan, kan du både spara pengar och få mycket glädje av att följa med dem. Du kan också leta upp andra resenärer på olika resecommunitys på nätet. Du hittar också mycket information och många bra artiklar om långresor i Vagabond, ett svenskt resemagasin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *