Om du inte tycker om att motionera kan du skaffa en hund. Forskning visar att människor som har en hund lever längre och mår bättre.

Människans bästa vän

Hunden kallas ofta människans bästa vän, och genom att hunden rentav kan förbättra vår hälsa är det ännu ett bevis på att våra fyrbenta vänner är mycket goda vänner till oss. Hunden förbättrar hälsan på flera sätt. Att ha hund är att alltid ha en vän som väntar på en när man kommer hem. Ibland kan vi rentav prata av oss med hunden – vi kan lita på att den inte kommer att säga någonting, den förlåter alla våra misstag och tycker alltid om oss. En hund ger också sociala kontakter: när två hundägaren möts ute på promenad är det inte ovanligt att de efter ett tag börjar samtala.

Motion

Det är inte alltid lätt att övertyga sig själv om att lyfta baken ifrån soffan och gå ut i snålblåsten en kall januarikväll. Det är väldigt lätt att tänka att man ska börja motionera till våren, på lördag eller när solen skiner, men inte just då. Förutom om man har en hund, som glatt tittar på en och viftar på svansen, och om det verkligen är dags att gå ut kan den rent av skälla lite uppfordrande och glatt. Även om det är jobbigt att behöva gå ut, så är det mindre jobbigt att gå ut med en hund, än att bara gå ut och promenera för att man behöver gå ner vikt eller må bättre. Det är mycket lättare att gå ut med hunden för att rasta den och på köpet få motion själv. Tidningen Härliga Hund har allt du behöver veta om hundar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *